55 år efter

Kvinde gik rundt med kuglepen i hjernen i 55 år.

En 59-årig kvinde har netop fået bortopereret en kuglepen fra sin hjerne. Kvinden havde på mirakuløs vis levet med pennen siddende inde i hjernen i 55 år

Tirsdag 7 aug. 2007 kl. 10:40


Af Sophie Nyborg

Den tyske kvinde Margret Wegner var kun fire år, da hun under en leg faldt med en kuglepen i hånden.

Kuglepennen borede sig ind i hendes hoved og lagde sig inde i hjernen. Heldigvis havde pennen undgået alle livsvigtige områder af hjernen. Det skriver den svenske avis Aftonbladet.

Efter ulykken turde lægerne ikke fjerne kuglepenne af frygt for at skade hendes hjerne. Men med nyudviklede teknikker har lægerne turde tage en operation op til genovervejelse. Lægerne fik succesfuldt fjernet en stor del af pennen, men måtte efterlade et stykke af pennen på to centimeter, som lå et utilgængeligt sted i hjernen hos den i dag 59-årige kvinde.

Hun er et enestående tilfælde

– Jeg har aldrig set noget lignende. Jeg har udført tusindvis af operationer af den her slags, men aldrig set noget lignende, siger professor Hans Behrbohm ved Park-Klinik Weissensee i Derlin.

Han var lægen, der udførte den to timer lange operation på kvinden.

– Af og til får vi patienter ind med mønter eller legetøj, der skal opereres væk. Men jeg har aldrig set så stort et objekt, som en kuglepen gennembryde kranieskallen, siger han.

Kvinden har kunnet leve et næsten normalt liv med den store genstand inde i hjernen. Hun har dog lidt meget af hovedpine og næseblod, fordi pennen trykkede på synsnerven og en stor arterie. Den lille del, der stadig sidder tilbage i hjernen har til gengæld ikke påvirket hende, og derfor kan den blive siddende.

Margret Wegner har det i dag strålende og er sluppet for hovedpinen, meddeler
Hans Behbohm.

Artiklen hentet fra: www.avisen.dk