Samler Kristian Vestergaard

 

2023 – Tiden går og Kristian fik flere og flere kuglepenne , men så afsatte Kristian store dele af sin samling, – samler idag kun nogle  få mærker af kuglepenne.

 Artikel bragt i Medlemsbladet Hobbies for Samlere Nr 1 – 2014


 


 

Følgende bragt i Faurskovposten 2014

Når en hobby griber om sig

Det begyndte med et par flotte kuglepenne i en skuffe. Nu har Kristian Vestergård mere end 85.000 hængende i et værelse
af Michael Wulff
“Jeg ved præcis, hvor mange kuglepenne, jeg har. For jeg tæller dem hvert år mellem jul og nytår,” siger Kristian Vestergård.
Hans helt specielle hobby omfatter i dag mere end 85.000 kuglepenne med reklame eller firmalogo på. Kuglepennene organiserer han på tavler i et værelse i villaen, hvor han og fru Ruth bor.
“Ellers kan jeg jo ikke finde de enkelte, når jeg skal ud og bytte i vinterhalvåret,” forklarer 65-årige Kristian Vestergård, der gennem et par årtier var ansat ved Magasin du Nord i Aarhus, men sluttede sit erhvervsliv som nattevægter.
Det var i Magasin samlerinteressen begyndte.
Video: Hør og se Kristian Vestergård fortælle om kuglepennene
Sikke en flot kuglepen
“Jeg var i Mad og Vin-afdelingen dengang i 70erne. I min skuffe lå et par flotte kuglepenne, som jeg så tog med hjem. Da mine kolleger så min interesse, begyndte de at levere flere eksemplarer til mig,” siger Kristian Vestergård.
Siden hen er samlingen vokset støt og er måske Danmarks største samling af kuglepenne i dag. Det er blevet til mellem seks og otte nye kuglepenne hver dag året rundt i snart 35 år.
“Når der kom en rejsende ind og ville sælge noget, sagde jeg til ham: “Du må slippe din kuglepen, hvis vi skal handle.” Som regel ville de jo gerne aflevere deres reklamekuglepen.”

Kristian Vestergård fik også selv fremstillet en kuglepen. I dag er fastnetnummeret ikke eksisterende.
Tobakspungene
Samlerinteressen hos Kristian Vestergård kom allerede da han var dreng i Hasselager syd for Aarhus.
“Vi boede på en gård ud til Skanderborg-Viby landevejen. Her smed bilisterne deres tobakspunge fra Mac Baren og andre mærker ud i grøften, når pungen var tom.”
“Så lå de og flød der, men jeg samlede dem op og gemte dem, for de er jo pæne med mange flotte motiver,” siger Kristian Vestergård, der i dag har 750 tomme tobakspunge samlet i flere ringbind.
Kristian Vestergård er en beskeden mand, så da jeg spørger, om han har flere skjulte laster, svarer han ikke med det samme. Men det gør fru Ruth:
“Du har da også det der, ude i garagen!”
Sommerhobbyen er to gamle Ford-biler, som står i garager ude i byen. Pladsen er ikke tilstede derhjemme.
“Ja, jeg har jo to køreklare biler, en Ford Consul 315 og en Ford Capri. Dem kører jeg i om sommeren, så kigger jeg på kuglepenne om vinteren.”