SÅDAN KAN DU FORBEDRE DIN VIN
• Åbn vinen, aftenen før du skal have gæster eller drikke den. Sæt proppen i igen. Hvis det er en papvin, så hæld den på karafler. Sæt vinen i køleskabet. Det gælder både rød- og hvidvine.
• Rødvin skal serveres ved 14-15 grader. Det er meget koldere, end man tror. Og den får hurtigt varmen på middagsbordet. Er rødvinen gammel, fin og nuanceret, bør den være 18-20 grader.
• Hvidvin skal ikke være køleskabskold. Den skal være cirka tre-fire grader koldere end rødvinen.
• Rosé bør typisk ligge mellem rød- og hvidvin i temperatur. Men det er svært at sætte grader på, da der er stor forskel på roséer.
• Prøv for sjov at smage på vinen den aften, du åbner den, og igen næste dag. Så kan man hygge sig med at lege vinsmager. Det er næsten 100 procent sikkert, at vinen er bedst dagen efter. Og man har en god undskyldning for at drikke et glas aftenen før.
• En moden vin skal drikkes samme dag. Ældre og finere vine kan ikke holde til at få så meget ilt, så de skal ikke stå til dagen efter.
Set på Internettet.