Direktør chokeret over køb af kuglepenne

Direktør chokeret: KL-kontor købte 37 kuglepenne for 90.000 kroner

De ansatte fik hver især en Mont Blanc-kuglepen, som koster i omegnen af 3.000 kr. stykket.

I efteråret sidste år landede der en såkaldt møgsag på bordet hos den adm. direktør i Kommunernes Landsforening (KL), Kristian Wendelboe.
En medarbejder havde kontaktet sekretariatschefen, og det viste sig bl.a., at KL’s Jura og EU-kontor havde indkøbt kuglepenne for ca. 90.000 kr., skriver Danske Kommuner.
Der var konkret tale om 37 kuglepenne – svarende til antallet af medarbejdere i afdelingen – af mærket Monc Blanc, der koster i omegnen af 3.000 kr. stykket.
»Vi sidder og forhandler økonomi for nogle kommuner, som er ganske pressede. Det der med de kuglepenne er jo slet ikke noget, vi kan stå inde for. Det er et helt skævt signal,« siger Kristian Wendelboe til Danske Kommuner.
De dyre kuglepenne er ikke det eneste eksempel på, at den juridiske afdeling har brugt midler på en uhensigtsmæssig måde.
Sidste år kunne Metroxpress afsløre, at kontoret havde lejet tre seks-personers sommerhus til tre mand til Folkemødet på Bornholm. Pris: 30.564 kr.
Foruden sagen om kuglepennene, som har »chokeret« direktøren, har KL også skulle håndtere to personalesager, som har betydet, at kontorchefen og vicekontorchefen i afdelingen er stoppet.
Ifølge Kristian Wendelboe var det bl.a. »nogle familiære ting« samt »et rejsemønster, der ikke var i orden«, som førte til, at kontorchefen selv sagde op.
KL har siden efteråret brugt flere måneder på at endevende organisationen, stramme regler og afskaffe diæter efter de seneste sager i juraafdelinger, fortæller Kristian Wendelboe til Danske Kommuner.
Det skrev Jyllands Posten 06.09.2017 KL. 11:43