Svanemærkede kuglepenne.

januar 2018

Svanemærkede kuglepenne

Endnu en miljømærket mulighed til arbejdspladsen har netop set dagens lys. Den svenske virksomhed, Svedala Block & Pennor, har nemlig udviklet svanemærkede kuglepenne af   100 % genbrugsplast.

Flere og flere arbejdspladser tager et medansvar for miljø og klima. Fx ved at have fokus på Svanemærket og EU-Blomsten, når de køber ind. Det er derfor en god nyhed, at det nu også er muligt at vælge svanemærkede kuglepenne.

– Vi får ofte spørgsmålet, om der ikke findes svanemærkede kuglepenne. Det kan vi nu endelig svare ja til. Den svenske producent Svedala Block & Pennor har i lang tid arbejdet hårdt for at producere en kuglepen, der opfylder svanemærkets krav, og det har resulteret i to modeller, som vi håber, at mange virksomheder vil bruge, siger Ingrid Elmedal, konsulent i Miljømærkning Danmark.

En af de virksomheder, der har efterspurgt svanemærkede kuglepenne, er Dansk Retursystem, som glæder sig over nyheden:

– Som medlem af Netværk for Miljømærket indkøb er det naturligt for os at efterspørge miljømærkede produkter, hvor det er muligt. Og et af de områder, vi i øjeblikket har fokus på, er kontorartikler. Vi er derfor glade for, at vi nu kan vælge svanemærkede kuglepenne, der lever op til en lang række krav til gavn for miljøet, siger Hanne Svenningsen, miljøchef i Dansk Retursystem.

Svanemærkede kuglepenne skal leve op til skrappe krav til alt fra blæk til emballage og funktion:

  • Består af en høj andel af recirkuleret plast eller fornybare råvarer.
  • Har en lav andel af metalkomponenter.
  • Blækket lever op til skrappe krav til sundheds- og miljøskadelige stoffer, bl.a. må det ikke indeholde stoffer klassificeret som kræftfremkaldende, mutagene eller reproduktionstoksiske, tungmetaller eller stoffer på EU´s liste over stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende.
  • Har indbygget refill-system, så nye blækpatroner kan indsættes uden værktøj.
  • Er kvalitetstestet for at sikre, at kuglepennen kan skrive i lang tid.

– Vi har allerede svanemærkede konferencelokaler, notesbøger og papirblokke, som vi trykker. Men mange af vores kunder efterspørger også miljøvenlige kuglepenne. Derfor var det et naturligt skridt for os at udvikle svanemærkede kuglepenne, siger administrerende direktør i Svedala Block og Pennor, Stellan Nilsson, i en nyhed fra Miljømærkning Sverige.

De to modeller, Extra Recycle og Ultra Recycle, er de eneste svanemærkede kuglepenne på markedet. Kuglepennene er et godt valg for virksomheder, der ønsker at handle miljøvenligt, og de fås også med virksomhedsnavn og -logo på.

Indtil videre kan de svanemærkede kuglepenne købes via Svedalas hjemmeside, men Miljømærkning Danmark forventer, at danske forhandlere af kontorartikler også vil få dem i sortimentet.

Set på internettet.