Unik samling af golfbolde.

Unik samling af golfbolde.

 

        Dedikeret golfspiller og samler Jørgen Nielsen med et udsnit af sin imponerende samling af logobolde.

Kugleskøre Jørgen Nielsen fra Sæby ejer måske landets største samling af golfbolde.Godt 10.500 brugte golfbolde med forskellige logoer står på hylderne hos Sæbys golflegende nummer ét, Jørgen Nielsen.Hans boldsamlermani begyndte for 20 år siden, da han under en runde golf på Benniksgaard Golfbane ved Gråsten, mødte H.K.H. Kronprins Frederik. Her slog Kronprinsen en skævert, som landede foran fødderne på Jørgen.Da Kronprinsen ikke ønskede at hente bolden, samlede Jørgen den op og opdagede, at den bar H.M. Dronningens monogram.Siden dette øjeblik fik samlergenet lov at udvikle sig.- Siden det blev kendt, at jeg var begyndt at samle på logobolde, har der været mange af mine golfvenner, som har bidraget med bolde til samlingen fortæller Jørgen Nielsen.

Kronjuvelen.
Alle boldene og en række pokaler, diplomer og andre personlige historiske golfeffekter fylder et helt værelse. For ikke at misfarve boldene er lokalet sparsomt belyst.
Boldene er omhyggeligt linet op på mange hyldemeter og kategoriseret efter lande, kendte personer, industri, håndværkere, finans og så videre.
Bolden med H.M. Dronningens monogram er samlingens kronjuvel, men den bold som Jørgen har den bedste historie om, var da han på Monte Mayor Golf & Country Club i Spanien, fik en bold af sin gode golfmakker og rejsefælle, Bente Thomsen.
Hun havde uden synderlig interesse samlet en bold op, som ved første øjekast ikke sagde dem noget.
Men ved en research viste det sig, at den havde tilhørt den spanske Ryder Cup-helt og Masters-vinder Sergio Garcia.
Jørgen Nielsen forventer ikke, at samlingen skal indbringe ham en økonomisk gevinst, idet han har doneret hele samlingen af unikke bolde til Sæby Golf Klub, når de kan finde en passende placering i klubhuset.

 

 

Tre perfekte slag.
Jørgen Nielsens interesse for golfsporten tog sin begyndelse i 1978, hvor Jørgen slog sine første slag i Brønderslev Golfklub.
Det sportslige højdepunkt her var, at han var med på holdet, der blev danske mestre.
De fleste vil hævde at slå ”hole-in-one” er rent held, men når man, som Jørgen, formår at få bolden i hul på ét enkelt slag hele tre gange, kan det ikke være rent held.
Første gang han præsterede det perfekte slag var på Hvide Klit i 1985 og i Sæby i 2004 og 2019.

Golf-ferier.
I de seneste 4 år er Jørgen Nielsen blevet klubmester i 70+ klassen.
Jørgens talent er uomtvisteligt, men der ligger mange, rigtig mange daglige træninger og slag til kuglen bag hans sportslige succes.
Sammen med hustruen Jette, som er lige så interesseret i golf, er ferierne altid blevet holdt i tilknytning til golfbaner og gerne i selskab med venner, der er lige så inkarnerede golfspillere.

Æresmedlem.
Som en af de få med golferfaring var Jørgen Nielsen med til at stifte Sæby Golfklub den 6. juli 1989.
Han var herefter i mange år med i ledelsen af klubben.
I 2014 blev han æresmedlem, og har ikke siden blandet sig meget i klubbens virke. Men han kan naturligvis ikke lade være med at følge med i udviklingen og ser med bekymring på, at der bliver færre medlemmer i landets golfklubber, og de tidligere så store green fee indtægter, der styrker Sæby Golfklubs økonomi, er for nedadgående.
– Det kommunale tilskud svinder ind, så der er virkelig behov for tilgang af yngre medlemmer, der kan være
med til at løfte og udvikle den ellers velfungerende klub videre.

 

Savner det daglige.
Som en anden Simon Spies, der fløj til syden for at spille en runde golf, for straks at tage hjem, kom Jørgen Nielsen og hans rejseselskab ufrivilligt ud for samme situation.
De havde knapt sat benene på jorden på den portugisiske ø Porto Santo, før de blev hjemsendt, som følge af coronakrisen.
Som mange andre savner Jørgen sin daglige træning og ikke mindst samværet med golfvennerne.
– Håbet er, at vi snart kan få os slået på den anden side af coronaen.
I mellemtiden kan man så dvæle lidt ved minderne i golf-værelset.

Artikel bragt i Nordjyske 6 april 2020 gengivet med tilladelse af:
Tommy Thomsen Frederikshavn@nordjyske.dk